Jahodovo banánová zmrzlina
Na osvěžení v horkých dnech není nic lepšího než zmrzlina. A jaká zmrzlina je nejlepší? No přece ta domácí! Tato je jen z jahod a banánu. Kombinovat ovšem lze úplně jakkoliv s tím, že základem zůstane banán.
Na jednu porci tedy potřebujete:
- 1 banán
- Malou hrst jahod
Jahody už také zrají, takže volte ty ze zahrádky. Banán oloupejte a nakrájejte na kolečka. Dejte jej do plastové krabičky zamrazit alespoň na dvě hodiny. Po hodině přihoďte do krabičky jahody a opět dejte mrazit. Po dvou hodinách zmrzlé ovoce rozmixujte, můžete přidat vanilkové aroma. A máte skvělou domácí zmrzlinu bez éček a cukru, která nedá téměř žádnou práci. Při servírování můžete zmrzlinu posypat hoblinkami hořké čokolády nebo třeba oříšky. Je to jen na vás.
Stejně tak si můžete udělat i nanuk. Ovoce před zmrazením rozmixujte, dejte do nádoby a máte hotovo.