Květáková směs s houbami

Květák nebo brokolici moc lidí v oblibě nemá, ovšem tato kombinace je naprosto skvělá. A ti, kteří nevyhledávají houby, je mohou klidně vynechat, i když houby v tomto pokrmu také hrají svou roli. Ve spojení s Shoyu (jediná správná sójová omáčka, k dostání ve zdravých výživách) vytváří zajímavou chuťovou kombinaci.

Na dvě velké porce potřebujeme:

  • Půlku květáku
  • Půlku brokolice
  • Libovolné množství hub dle chuti
  • 1 cibuli
  • Špetku chilli
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej
  • Shoyu

Postup: Jako přílohu lze zvolit snad cokoliv, ale na obrázku jsou to brambory. Určitě by nebylo na škodu zkusit třeba rýži. Takže si vybranou přílohu dejte vařit, mezitím na olivovém oleji orestujte cibuli, po chvilce přidejte houby a promíchávejte. Na páře si připravte květák s brokolicí a pak je dejte společně s cibulí i houbami na jednu pánev. Dochuťte solí, pepřem a chilli. Nechte chviličku dusit a posléze směs pokapejte Shoyu, pak už jen přikryjte a po dovaření přílohy můžete podávat. Pokrm má lehce asijskou chuť právě díky Shoyu.

Čtěte také:   V jakých potravinách hledat vápník?

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.