Na Velikonoce se přejídat nemusíte!

Velikonoce jsou svátky, které v Česku spíše upadají. Spousta Čechů totiž nechápe, jak moc důležitý křesťanský svátek to je. A to může být příležitostí pro naše babičky, které se tuto tradici snaží zachovat. S tím je samozřejmě spojená velká hostina a mnoho druhů nezdravého jídla. Jak se stavíte k Velikonocím vy, dodržujete nějaké tradice, zvyky, či se jen radujete, teď už ze dvou státních svátků?

Půst a zelený čtvrtek

Pokud existuje alespoň něco, co vás může přinutit se stravovat zdravěji, mohou to být právě Velikonoce. Půst a zelený čtvrtek jdou ruku v ruce s alternativními recepty, které jste doposud nevyzkoušeli. Na zelený čtvrtek samozřejmě nezapomeňte do svého jídelníčku zařadit co nejvíce zelené barvy, ať už to bude špenát, salát, okurka, či cokoliv jiného. Všechno zelené se počítá. Při půstu si můžete stanovit alespoň dny, kdy se masovým výrobkům budete vyhýbat, nedivte se, ale ono to vážně funguje.

Zdravěji na Velikonoční pondělí

Přípravy jsou završeny Velikonočním pondělím, kdy se na stole objevují jen samé dobroty včetně bramborového salátu či řízků. Co takhle klasické varianty odlehčit anebo je úplně vyměnit za nové recepty? Důležité je, aby vše vypadalo hezky a hlavně aby připravené pokrmy byly chutné. Znáte variantu odlehčeného bramborového salátu, kdy majonézu vyměníte za bílý jogurt se zakysanou smetanou, přidáte cibuli a necháte vychladit? Takto připravený salát je také vhodný v letních dnech, kdy ochladí tělo. Místo strouhanky na řízky použijte kukuřičné lupínky. Připravujete také cukroví? Letos zkuste raw variantu, která se skládá především z datlí a oříšků, nicméně můžete přidávat i další suroviny, které máte rádi.

Čtěte také:   Připravujete se na svátky jara?

Mějte na paměti, že i zdravé jídlo může být chutné. Už dávno neplatí konvenční metody při přípravě klasických pokrmů, zkuste být inovativní!

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.