Omáčka z hlívy ústřičné
Hlíva ústřičná je jedinečná pro své účinky na lidské zdraví. Posiluje imunitu organismu a má pozitivní vliv na infekce a záněty. Zlepšuje krevní tlak, stav cévního systému a peristaltiku střev. Zmírňuje alergie, regeneruje organismus a snižuje cholesterol.
Suroviny na omáčku z hlívy ústřičné
- 2 trsy hlívy ústřičné
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Kukuřičná mouka na zahuštění
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 1 špetka pepře
- Sůl dle chuti
- Plátek másla
Postup
Rozpusťte v hrnci máslo a orestujte na něm pokrájenou cibuli a najemno nastrouhanou mrkev. Po chvíli přidejte pokrájenou hlívu, zasypte ji sladkou paprikou a kmínem, podlijte trochou vody a duste, dokud hlíva nezměkne. Poté doplňte tekutinu horkou vodou a zahustěte kukuřičnou moukou. Dochuťte pepřem, solí a na závěr přidejte prolisovaný česnek. Omáčku podávejte s bramborovými knedlíčky nebo celozrnnou rýží.