Chia puding s jahodami

Co je lepší než zdravé mlsání? A co si dát takovou dobrotu rovnou k snídani a bez výčitek? Tento recept je bezlepkový a zároveň vegan, určitě jej také všichni znáte, neboť se jedná o chia puding. Chia semínka jsou malý zázrak, obsahují nespočet vitamínů a minerálů nezbytných pro správný chod organismu. Chia puding je tvořen pouze samotnými semínky a rostlinným mlékem, přičemž jeho chuť a konzistence vás mile překvapí. Jak na to?

Potřebujete:

  • 2 lžíce chia semínek
  • 185 ml rostlinného mléka (ovesné, rýžové, sójové a jiné)
  • Libovolné ovoce (zde jsou použity jahody, ale fantazii se meze nekladou, třeba kiwi je rovněž osvěžující)
  • Datlový sirup (nemusí být)

Postup snad nestojí ani za to psát, ale přece jen. Chia semínka smíchejte s mlékem a nechejte alespoň 40 minut odstát v lednici, protože chia semínka potřebují tekutinu nasát, aby vytvořila požadovanou pudingovou konzistenci. Jahody rozmělněte vidličkou a při servírování střídejte puding a jahody. Na spodní vrstvu pudingu jsme ještě použili datlový sirup, protože domácí jahody mohou být kyselejší.

Chia puding

Share on Facebook
Facebook
7Tweet about this on Twitter
Twitter
Digg this
Digg
Email this to someone
email
Sdílejte prosím!
Čtěte také:   Jahodovo banánová zmrzlina

Mohlo by vás zajímat...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *