Perníková kaše

Je známo, že skořice je prohřívací koření, proto jsme si pro vás připravili další recept. Opět kaši, tentokrát ale ovesnou s rýžovými vločkami navíc. Škoda, že nemůžete cítit tu vůni! Při přípravě jsme totiž použili perníkové koření, které dům zahrne nastávající vánoční atmosférou. Je až neuvěřitelné, že pár ingrediencí dokáže zpříjemnit pochmurná listopadová rána.

Na jednu porci kaše potřebujete:

  • 3 vrchovaté lžíce ovesných vloček (nejlépe jemně mletých)
  • 2 lžíce rýžových vloček
  • Rostlinné mléko (od oka, záleží, jak chcete mít kaši hustou)
  • Čtvrt lžičky perníkového koření

Na dozdobení můžete použít:

  • Jablka, která se snoubí s kořením
  • Vlašské ořechy
  • Slunečnicová semínka
  • Kustovnici čínskou (Goji)

Postup je triviální, smícháme vločky, přilijeme mléko a přivedeme k varu. Kaši vaříme do požadované konzistence. Až je kaše hotová, přidáme do ní koření a promícháme, nyní už ji můžete dozdobit podle fantazie. Na fotce vidíte výše uvedené přísady.

Perníková kaše

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Digg this
Digg
Email this to someone
email
Sdílejte prosím!
Čtěte také:   Kuskus s červenou čočkou

Mohlo by vás zajímat...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *