Připravte se na příchod jara!

Na jaro je se třeba dobře připravit, své byty a domy si zvelebujeme jarní výzdobou, ženy se snaží vypadat lépe, aby jim v lehkých svetřících nevykukovaly žádné nedostatky, a příchod jara nemůže nic ohrozit. Jarní jídelníček už by se měl od toho zimního trochu lišit, neboť v prvních jarních měsících už můžeme sbírat bylinky (například medvědí česnek) a vysazovat nové na léto.

Dejte na chvíli vale omáčkám a těžkým jídlům

Jaro se bez problémů nese ve znamení různých raw pokrmů a salátů, ačkoliv zeleninu i ovoce máme stále k dispozici pouze z dovozu. Máte-li doma uskladněná jablka či cukety, snažte se je spotřebovat, určitě víte, že už v květnu nejsou tak dobré, jak teď. Fantazii se meze nekladou, cuketu použijte do různých zeleninových variací a z jablek třeba domácí koláč z listového těsta.

Místo masa luštěniny

I když v zimě na maso máte chuť, na jaro zkuste menší „detox“ v podobě luštěnin, na našem trhu je k dostání nepřeberné množství luštěnin a výrobků z nich, zaexperimentujte tedy a vpravte je do svého jídelníčku, vybírat si můžete například z tofu, tempehu, těstovin a tak dále.

Výhonky?

Řeč nebude o bambusových výhoncích, se kterými se setkáváme v asijské kuchyni, řeč je o mungo výhoncích, které naklíčí i v domácích podmínkách. Důežitá informace pro ty línější z vás, vyklíčené mungo fazolky se dají sehnat i v supermarketech. Dále si doma nechte naklíčit řeřichu, v pomazánce udělá nejen barvu, ale je i výborným zdrojem minerálů a vitamínu skupiny B.

Čtěte také:   Jak se na jaře nenachladit?

Pokud počasí přeje a svítí sluníčko, běžte ven načerpat vitamím D, který vám po zimě určitě chybí. Zpříjemněte si procházku či běh doprovodem anebo vyražte sólo, to už je jen na vás.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.