Jak se zbavit tuku na břiše?

Podařilo se vám zhubnout, ale tuk na břiše vašemu úsilí stále odolává? Stydíte se za své vystouplé břicho? Zkuste se ho jednou provždy zbavit, stačí dodržovat následující kroky a brzy se dočkáte výsledků.

Bílkoviny v jídelníčku

Bílkoviny jsou důležité jako zdroj energie při základních funkcích. Najdete je v luštěninách, sóje, ořeších, rybách, jogurtech či tofu. Zařaďte potraviny s obsahem bílkovin do jídelníčku každý den a prokládejte zeleninou, ovocem, vývary nebo zeleninovými polévkami.

Pravidelnost stravy

Nezbytné je, abyste se stravovali každé tři hodiny, tedy alespoň 5 až 6 krát denně menší porce. To nastartuje váš metabolismus. Mezi snídaní, obědem a večeří si dopřejte svačinu o 100 kalorií.

Energie

Abyste hubli, je zapotřebí spálit více kalorií než kolik přijmete. Toho nedosahujte hladověním ani výrazným úbytkem jídla, ale úpravou jídelníčku.

Cvičení

K nejrychlejším způsobům ztráty tuku patří rychlá chůze, plavání, jogging nebo běh. Cvičte 30 minut každý den a minimálně 4 krát týdně.

Vláknina

Vláknina přispívá k tomu, že jídlo déle trávíte a zůstává déle v žaludku. To má za důsledek, že vydržíte po několik hodin syti a stabilizuje se vám krevní cukr, jehož výkyvy by jinak přispěly k návalům hladu. Vlákninu najdete v zelenině, ovoci, luštěninách, ořeších nebo pečivu z celozrnné mouky.

Skladba živin

Ráno je doporučováno konzumovat převážně sacharidy, odpoledne spíše tuky a bílkoviny. Večeře se má skládat z bílkovin a minima sacharidů.

Čtěte také:   Existují potraviny proti stárnutí?

Stop nekvalitním tukům

Jezte kvalitní tuky, které jsou obsaženy v rybách, ořeších, olejích lisovaných za studena nebo řepkovém oleji.

Čerstvé potraviny

Zkázou vašeho pasu jsou konzervované potraviny, uzeniny, sladkosti a pšeničné pečivo. Přednost dávejte čerstvým potravinám a žitným a celozrnným výrobkům.

Pitný režim

Tvořit by jej měla z největší části voda doplněná o minerálky. Naopak nevhodné jsou limonády a nápoje obsahující kofein či alkohol.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *