Připravte se na příchod jara!
Na jaro je se třeba dobře připravit, své byty a domy si zvelebujeme jarní výzdobou, ženy se snaží vypadat lépe, aby jim v lehkých svetřících nevykukovaly žádné nedostatky, a příchod jara nemůže nic ohrozit. Jarní jídelníček už by se měl od toho zimního trochu lišit, neboť v prvních jarních měsících už můžeme sbírat bylinky (například medvědí česnek) a vysazovat nové na léto.
Dejte na chvíli vale omáčkám a těžkým jídlům
Jaro se bez problémů nese ve znamení různých raw pokrmů a salátů, ačkoliv zeleninu i ovoce máme stále k dispozici pouze z dovozu. Máte-li doma uskladněná jablka či cukety, snažte se je spotřebovat, určitě víte, že už v květnu nejsou tak dobré, jak teď. Fantazii se meze nekladou, cuketu použijte do různých zeleninových variací a z jablek třeba domácí koláč z listového těsta.
Místo masa luštěniny
I když v zimě na maso máte chuť, na jaro zkuste menší „detox“ v podobě luštěnin, na našem trhu je k dostání nepřeberné množství luštěnin a výrobků z nich, zaexperimentujte tedy a vpravte je do svého jídelníčku, vybírat si můžete například z tofu, tempehu, těstovin a tak dále.
Výhonky?
Řeč nebude o bambusových výhoncích, se kterými se setkáváme v asijské kuchyni, řeč je o mungo výhoncích, které naklíčí i v domácích podmínkách. Důežitá informace pro ty línější z vás, vyklíčené mungo fazolky se dají sehnat i v supermarketech. Dále si doma nechte naklíčit řeřichu, v pomazánce udělá nejen barvu, ale je i výborným zdrojem minerálů a vitamínu skupiny B.
Pokud počasí přeje a svítí sluníčko, běžte ven načerpat vitamím D, který vám po zimě určitě chybí. Zpříjemněte si procházku či běh doprovodem anebo vyražte sólo, to už je jen na vás.