Co kupovat aneb jak na to? 2. díl

Před delší dobou jste si zde měli možnost přečíst, co kupovat v „klasických“ supermarketech, zmiňovali jsme především kvalitativně odlišné müsli, jogurty a knäckebroty. Rozhodli jsme se pro vás napsat pokračování, které bude volně navazovat právě na předchozí článek.

Ovoce jako ovoce

Kupujete si ovoce zásadně v bio kvalitě? Zkoušeli jste někdy, zdali je ovoce vůbec rozdílné? Toto platí jak u lokálního, tak i u ovoce z dovozu, neboť u obou je velmi malý rozdíl mezi bio kvalitou a tím klasickým. Pokud vysloveně netoužíte po bio kvalitě, jednoduše si kupte to supermarketové, druhou možností jsou samozřejmě farmářské trhy anebo lokální ovoce přímo ze zahrady.

Potraviny „speciální sekce“

Speciální sekcí máme na mysli věci jako například goji, chia semínka, flapjacky, sušené ovoce a jiné, které jsou k dostání v běžných zdravých výživách. Zde se vyplatí odzkoušet různé značky a na základě ceny a kvality porovnat, kde se koupě těchto výrobků vyplatí více. Nákup můžete tedy klidně zkombinovat: z části ve zdravé výživě a z části v supermarketu.

Pečivo

Nakupujete pečivo v supermarketech? A není lepší to z pekárny? Zkuste zapřemýšlet, kde se ve vaši blízkosti nachází pekárna a pečivo kupovat tam, rozdíl je totiž nejen v chuti, ale také v kvalitě, protože lokální výrobci svou práci odvedou jednoduše lépe.

„Zdravé“ cukrovinky

Pokud vás přepadne mlsná, dávejte pozor na to, jaké cukrovinky si kupujete. Tady neexistuje přesná rada, je zkrátka lepší si pohlídat složení. Na prvním místě by určitě neměl být cukr, ani jakákoliv neznámá aditiva. Problém je také v tom, že spousta zdravě „tvářících“ se pochutin ve skutečnosti zdravá vůbec není, právě díky špatnému složení.

Čtěte také:   Skladování potravin

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.